Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

[Flame] Re: HOTEND

Posted by majkl 
[Flame] Re: HOTEND
November 11, 2013 08:42AM
Vy jste udělali vlastní hotend?



by raptik: na zadost majkla a ostatnich presunuta vasniva debata sem

Edited 1 time(s). Last edit at 11/12/2013 04:13AM by raptik.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 09:12AM
vlastni podle planu e3d a po konzultaci snima ;-) ale defakto ano, trisku resime trochu jinak i chladic ;-)
rozmerove plne kopatibilni v dulezitejch castech jako uchyt na xcariage ;-)

mimochodem majkle zrovna od tebe bych si podobny poznamky docela vyprosoval, tvuj hotend je obslehnutej e3d. takze jedinej rozdil je ze mi
se za to nestydime a konzultovali sme snima i vyrobni processy aby sme nabydli co nejlepsi kvalitu !

ty to vydavas za svy dilo , tak nevim .....

kazdopadne ja muzuz rict ze ANO,postupnymi upravami jsme z E3D udelali vlastni hotend , ktery ma nektera reseni jina , nic mene odvozena od provereneho
desingu. A ohlasy od zakazniku mame vice nez dobre !!! takze praci jsme odvedli dobrou ;-)

Edited 2 time(s). Last edit at 11/11/2013 11:16AM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 04:52PM
Podivně si nabíháš.

Narážel jsem na to, že na shopu není ani zmínky o tom, že hotend je E3D.

Je-li to váš vlastní hotend, pod jakou je licencí? Kde je dokumentace?

Vyprošuj si co chceš třeba na lampárně. Já eshop s hotendama nemám, ani design jsem nezveřejňoval s tím, že by to byl můj výtvor. A nejvíc inspirace jsme vzali asi od Arcol.hu, rozměrově je to spíš J-head.

Trysku máme nerezovou v celku s heatbreakem. Nemyslim že to takhle dělá E3D. Viděl jsem Argento a PrusaNozzle. Až design ozkoušíme, tak ho zveřejním na wiki reprapu.

Připadá mi hloupé, když vyděláváš na open source, tak po změně pár kót nepřiznat autora. Vždyť to musí fungovat i opačně, jako reklama ne?
Re: HOTEND
November 12, 2013 01:57AM
Klidně se tu hádejte, hoňte si triko, kdo je lepší, kdo co okopíroval, kdo má hezčí kolo ...
Nás ostatní to strašně baví, ani jsem nemohl dospat, jak jsem se na čtení toho dohadování těšil.
Re: HOTEND
November 12, 2013 03:49AM
Jj napsal mi majkl jen mejte strpeni, mam tu doma delniky, tak az pak to budu moct promaznout.


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: HOTEND
November 12, 2013 03:55AM
Jasně, v klidu. Doporučuji vytvořit téma "U ledu". Tam by se dávaly zchladit takové horké hlavy. Mám to na jiném fóru a osvědčilo se.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 05:14PM
jenze ja autora priznavam !!!! vsude jsem to prezentoval jako nasi verzi E3D , na eshopu to neni s toho duvodu ,ze jsme proveldi zmeny a po te to jiz nelze prezentovat jako E3D. to co ty prezentujes na svym vlakne, je e3d stim ze jste trisku spojily s heatbreakem, chladic i heatblock jsou defakt totozny.
kdyz pominu to ze toto reseni je velmi hloupe (protoze v pripade ucpani odvrtavas trubku jak krava, a pokud se nepovede trisku nelze vymenit ) nikde jsem ani na tvem vlakne nevidel zminku o puvodnich autorech od kkterych ste se jak sam rikas inspirovaly ;-) takze z lamparnou mi muzes vis co ;-) proste si nejdriv zamet pred svym prahem ;-)


HOTEND VZNIKL UPRAVOU HOTENDU E3D , nic mene jsme jej upravily. nyni je stejnej defakto jen heatbreake, ale zachovali sme kompatibilitu ze jednotlive casti at od E3D nebo od nas ,jsou zamenitelne, jen jsou proste jine ;-)

kazdopadne nejde o par kot , trysky sme udelali vnitrne jinak, jine zahloubeni , a kanalek je uplne jiny, to samy s chladicem, jine svody filamentu i zmeny z vnejsi strany.
to opravdu neni zmena par kot . ver ze ja nemam problem priznat autorstvi komukoliv, ale za tento produkt neseme odpovednost my, a kdyby se se bejval nepoved asi bys do me nekopal at to hazim na E3D vid ? :-D

nic mene jsem zde rikal scela otevrene ze se jedna o nasi verzi E3D hotendu, kazdopadne uz doznal tolika zmen ze nechci mast zakaznika tim ze to budu vydavat za E3D, takovy zakaznik by pak ocekaval naprostou kopii a tou to jednoznacne neni !!!

otazka dokumentace ale opravdu lezi vice na e3d ! nebyli nam bohuzel schopni dodat kompletni dokumentaci a proto si u nekerych casti nejsem jisty jestli jsou stejne nebo ne, u jinych zas vime ze jsou urcite odlisne, a o heatbreaku vime ze jsou stejne. kazdopadne az budeme od nich mit komplet dokumentaci, kterou nam prislibili, budem i mi moci identifikovat rozdily a vytvorit dokumentaci vlastni, jen proste nechcem delat stejnou vec nekolikrat.

navic hot end porad vyvyjime, a jsem si jist ze dozna i dalsich zmen, doufam ze k lepsimu i kdyz vysledky uz tohoto jsou opravdu necekane dobre. Kazdopadne bych to porad oznacil za prototyp .

A argument ze ty nemas Eshop je proste smesnej. ja ti v nem branim ? hni linou pr*eli a udelej si ho ;-) kazdej se ma tak jak si zaslouzi ;-)

Edited 4 time(s). Last edit at 11/11/2013 05:30PM by Zvire.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 05:49PM
dneska sem tiskl dily na mendel max , tak zitra nafotim a poslu ;-) myslim ze E3D/nas hotend ma prekvapujici vysledky ;-) vsak uvidis sam. na to ze material byl velmi nekvalitni, se mi podarilo dosahnout krasnejch vysledku ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 05:51PM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 05:49PM
Autora přiznáváš tady a když ho prodáváš na shopu, tak jsi na něj asi zapomněl.

Když se podíváš cos psal před tím a co píšeš teď, tak z toho je vidět určitá schizofrenie názoru. Nabízel jsi osvědčený E3D design. Teď je to upravený (tedy neosvědčený) vlastní design. O kterém říkáš, že nechceš mást zákazníka.

Hodnocení hotendů nechám na tobě, asi se v tom vyznáš. (BTW: tryska se píše s y)

Ohledně zametání, asi ses špatně koukal, kredit je ve zdrojovém Google Sketchup.

Každopádně tvoje chování mě jen utvrzuje v mém názoru na Open Source.

O eshopu budu přemejšlet, celkem mě motivuješ. Dělám weby, Prestu nainstaluju za čtvrthoďky.

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 05:54PM by majkl.
Re: HOTEND
November 11, 2013 05:52PM
Jaké změny jste tedy na E3D provedli v čem je vylepšenej? Jak si postavím stejnej hotend jako jste udělali?

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 06:02PM by majkl.
Re: HOTEND
November 11, 2013 05:32PM
hot smiley Tak už se nehadejte hot smiley
a radši smileys with beer nebo drinking smiley a >grinning smiley<

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 05:33PM by 999999333.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 06:15PM
tryska je komplet nase, nas navrh usti trisky, jina ( vrchni ) cast chladice pro kompatibilitu z nasim extruderem, ale i spetnou z e3d,
u chladice jiny zahloubeni svodu materialu na usti i uvnitr. Dale nekolik materialovych verzi heatbreake, i kdyz rozmerove je v podstate stejna.


dale zmena matrialu, dural ( skousime super dural ) + vysokojakostni inox, nepouzivame hlinik. krom toho jak rikam na hotendu se porad pracuje ;-) takze mame rozpracovane navrhy jinych verzi :-) ale zverejnim az po odskouseni , alespon castecnem ;-) ted tahle verze podava dostatecny a stabilni vykony takze prednost ma 2tej extruder s integrovanou frezkou.

koukal jsem na tvy pokusy z medenou tryskou, provadime taky pomerne rozsahlej vyvojovej program, i kdyz priznavam ze 3dtisk neni nas hlavni zajem, ale o to vic jsme znej nadseni. je skoda ze si takovej xxx , jinak by sme si mohli bejt vzajme prospesny ;-)
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 06:22PM
ty zamerne michas veci dohromady VYCHAZIME Z OSVEDCENEHO DESIGNU, nic mene jsme provedli upravy, ktere SE OSVEDCILY, takze nechapu proc by nase zmeny meli byt neosvedcene !!!!!!!! Jednou ti vadi ze E3D nezminuju pak ti vadi ze ho zminuju :-D mel bys vyhledat odbornou pomoc . :-D

proste a jednoduse zacli sme z E3d , a postupne jsme prichazeli na vylepseni, a je jich pomerne dost , takze az do dodani kompletni dokumentace ze strany e3d nejsme schopny posudit jestli tento hotend muzem nazivat E3d, proto je tak nenazivame .

Strasne se mi libi jak do nas kopes pri tom tys na svem vlaknu neuvedl puvodni autory vubec. takze jeste jednou, zamet si prd svym prahem :-) Kdybych chtel nekoho podvadet, predelalbychom heatbreak a nemuseli sme se v teto fazy o e3d zminovat vubec ! ale tak to proste delat nechceme , takze vzali sme v1 hotendu e3d, a sly si pak vlastni cestou vyvoje, oni uz maji v2 nyni, ale my jiz dale nas po vzoru jejich neupravujem, proto NEMUZEM nas hotend nazivat E#D , nazivame jej proto CELOKOVOVY HOTEND.

Jestli nechapes ani toto, vyhledej nejblizsiho psychyatra, uz vazne nevim jak bych ti mohl pomoci :-D

ps : ooooooooooo pan ma autory ve sketchupu, muzes mi tea vysvetlit , jakej je rozdil kdyz ja je mam tady a na eshopu ne, a ty je nemas tady a na sketchupu jo ?
podle ceho se hodnoti ulezitosti zdroje ?

ps2: az eshop budes mit , poznas ze nainstalovat prestu je jako zapnout PC , prace zacina az potom !!!!

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 06:25PM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 06:42PM
Informace o hotendu = 0% (edit: 1% - používáte dural, místo hliníku - chápu, my taky, líp se s tím dělá)
Bláboly = 100%

Místo toho, abys do eshopu doplnil kredit původního autora, tak si tady vylejváš srdíčko.

Odtud z fóra vede link na můj dropbox, v něm je výkres ve Sketchupu s uvedeným kreditem. Když si ten hotend budeš chtít udělat, podíváš se do toho souboru, podle něj si ho uděláš a přečteš si z něj i kdo je autorem. Koho to zajímá, ten má obojí ... výkres i kredit. Tebe to nezajímalo, tak to nevíš. Mě to zajímalo, tak jsem se na shop podíval a nevím to taky.

Když si "tvůj" hotend bude někdo chtít udělat, tak má pech. Namísto toho si ho u tebe na shopu koupí jako bezejmenný (což implikuje tvůj). A naopak tady na fóru je to kopie E3D, osvědčený to design.

Chápeš ten rozdíl?

BTW: protože vím, že xxx = borec ... díky za kompliment smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 06:46PM by majkl.
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:10PM
Ahoj, tak ti píšu, rád bych si udělal váš hotend.

Nevím co je to php source a proč ho instaluješ 4 hodiny.

Možná kdybys mě přestal urážet, míň by ti to sice zvyšovalo ego, ale já bych pak neměl tu touhu na tvoje bezobsažné příspěvky reagovat.

S touhle debatou končím, evidentně jsi nepochopil oč mi šlo. Máš pocit, že ti nějak lezu do zelí nebo co. (hotendy neprodávám - ale vážně mě motivuješ, půjdu do toho). Původně jsem myslel, že napíšu do E3D jestli je to pro ně takhle ok. Ale s tvým přístupem je to jen škoda energie.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 06:56PM
ja mam autory TADY , nevidim rozdil , ty si tady tahas triko , jakej si machr pritom si obslehavac :-D my zacli zplanam E3D ale ted uz to tak proste neni.

Rozil mezi nasim a e3d jsem ti vysvetlil nekolikrat !!! ty to proste chapat nechces, nebo kuli nejakymu urazu nahlave nemuzes :-D hele ja mam fakt na praci lepsi veci nez ti pomahat stvejch komplexu :-D dal balamut lidi jak si vymyslel hotend a doufej ze to maly procento ktery by si hotend s takhle debilni triskou stahlo , poznamku o autorstvi prehlidne :-D

pokud si nekdo bude chtit vyrobyt NAS hotend, nic mu nebrani mi napsat a ja mu mile rad poskytnu vyvojovou dokumentaci az ji trochu ucelyme, vcetne kontaktu na technika, v pripade dotazu. uprime receno rad bych aby sme tudo nikam nevedouci debatu ukoncily, a jdi si promenu zasi*at svoje vlakno :-D mozna te proste jen stve ze tvuj hotend nikdo nechce ;-) my pomerne prodavame ( na to ze jsme v reprapu novy ) a nasi zakaznici jsou velmi spokojeni. a to je pro me znamka ze nasi praci delame dobre ;-) kazdopadne kazdej nas zakaznik ma vsechny informace ktery jen chce ! dodali sme cely hotendy ale i casti stm e si zakanik dodelaval mnohe sam , a vse se zakanikama probirame scela otevrene.

kazdopadne delat ze sebe machra na foru a poznamku o tom ze ja to vlastne neudelal skryt do vykresu umi kazdy pako :-D preju hezkej vecer ;-)

btw instalovat php source 4 hodiny, to musis bejt dobra brzda :-D

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 06:56PM by Zvire.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:18PM
na eshop sem umistil poznamku o designu e3d do informaci o produktu :-D tak a co ty zlodejicku designu napises sem ze tvuj hotend je defakto slepenina lepsich hotendu z hodne spatnym designem trysky ? ? :-D
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:21PM
mily majkle , z honenim ega jsi tu zacal ty, na eshop sem umistil poznamku o inspiraci designem e3d. licencni podminky mi neumoznuji ti poslat plany
nebot hotend je pod licenci ANTI MAJKL

z nazvu vypliva ze ani ja ani nas technik ( po tom jak ses na mem vlakne choval ) nehodlame s podporou tve depresivni psychozy stravit ani vterinu ;-)

preji hezkej vecer ;-)

Edited 2 time(s). Last edit at 11/11/2013 07:25PM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:22PM
Super! Ani to to nebolelo.

A protože seš asi línej se podívat na dokumentaci, tak tady to máš:



Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 07:24PM by majkl.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:26PM
to je hezky, ale lidem tady budes lhat dal ? :-D ( mysleno v tvem vlakne ) :-)

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 07:29PM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:31PM
Opravdu nechápu proč seš tak zahořklej a máš neustálou potřebu mě urážet, asi nedostatek argumentů ti brání v normálním vyjadřování.

Každopádně já jsem happy, co jsem po tobě chtěl, tos udělal. Jen si okolo sebe musel zbytečně rozstříkat spoustu žluče.

Neodporuje náhodou licence AntiMajkl původní licenci E3D? smiling smiley)))))
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:33PM
Quote
Zvire
to je hezky, ale lidem tady budes lhat dal ? :-D ( mysleno v tvem vlakne ) :-)

V "mém" vlákně je odkaz na zdroják, tobě jsem ho přilepil i sem, protože seš línej se sám podívat.

V čem lžu?
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:28PM
nejde o to ze by to bolelo, ale nechtel jsem prenaset zodpovednost na e3d, popripade jim tim kazit jmeno kdyby nase upravy byli spatnej smer. ale to ty asi nepochopis, v poradku jsem rad ze tuto debati koncis a prosim odstran zmeho vlakna tvoji technickou hruzu, taky ti nespamuju vlakno !
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:34PM
neodporuje, nebot licence ANTIMAJKL nema zadnou oznamenou kompatibilitu z licenci puvodniho e3d designu :-)

opet pakuji, ze kopat si tu do nas zacal ty !!!! Pokud se me ted David zepta proc je tam e3d kdyz to neni jejich design , reknu mu ze vcechach je jeden slaboduchej
jedinec , tak at si toho nevsima :-D

nic mene byl bych ti vdecnej kdybys tvy hruzo-plany odstranil z meho vlakna a dal je na sve ,misto toho ktery tam mas a autori na nem nejsou !

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 07:37PM by Zvire.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:39PM
v tom ze na tvem vlakne nijak puvodni autory nezminujes !!!!!! je to naprosto stejne jako kdyz jsem je ja nemel na eshopu, potazmo horsi, protoze tys zachoval jejich vytvory celkem nepozmenene winking smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 11/11/2013 07:39PM by Zvire.
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:39PM
Nechte prosim toho, a zacnete se bavit konstruktivne na dane tema tohoto vlakna. Nebo postnete Adminovi at to tu radeji zavre.

Osobne asi chapu postaveni a rozpolozeni obou ucasniko toho flame waru , ale krom toho ze jeden se bude dale schovavat za udajne spamovani proti jeho osobe, a druhy se bude citit na vyssi duchovni urovni a proto je nucen vse nadale osvetlovat a bazirovat na kundovinach , je tato diskuze uz davno o velikem hnedem a zkroucenem h....

Tak se prosim zamyslete a nechte toho.

Nejsem moderator, ale kdybych byl dam Vam na prdel, a letite s taaakhle dlouhym BANanem. hot smiley

Prijemne rano. cool smiley
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:47PM
Napsal jsem Raptikovi, aby to promáznul.
Anonymous User
Re: HOTEND
November 11, 2013 07:49PM
souhlas
Re: HOTEND
November 12, 2013 04:44AM
kos / kanal by na to mel bejt vhodnej smiling smiley


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: HOTEND
November 12, 2013 04:46AM
tak a tady si uz treba udelejte i virtualni vasektomii winking smiley jste presunuti at nezprehlednujete puvodni thread...


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login