Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Pištění motorů

Posted by gumitek 
Pištění motorů
September 02, 2014 11:57AM
Zdravím,

mám takový dotaz, svou tiskárnu jsem předělával na jiný model z Průši i3 na RebeliXe, a připadá mí že mi více piští krokový motorek na Y ose než předtím... Přitom jsem nic na elektronice neměnil. Nesetkali jste se s tím někdo? A případně to neřešil někdo už?

Tento zvuk se nejlépe projevuje při risku jak má stoleček tisknout perimetry po své ose. Myslíte si že by krokový motorek by byl špatný? Už jsem zkoušel i napětí na driveru a trochu ho upravit ale bez výsledku.

Elektronika: Arduino Mega 2560 + ramps 1.4
FW: Marlin v1
Krokové motory: Microcon SX17-1005

Děkuji za každý nápad či radu.

gumitek.

Edited 1 time(s). Last edit at 09/02/2014 11:57AM by gumitek.
Re: Pištění motorů
September 02, 2014 12:25PM
Je teda trochu zvlastni, ze nepiskal uz predtim, ale tohle jsem taky resil, protoze piskani motoru nemam rad smiling smiley Chvilku jsem s tim laboroval a co mi pomohlo -> preletovat odpor na driverech, co vede na nozicku ROSC (nastavuje se s nim Low Current Microstepping) - vetsinou je tam naletovano 0R a kdyz se vymenil za 10k, tak se piskani hodne utlumilo. Jako je to tady pro Stepstick s limitem 1A. Ale preletovavat je chce trochu zkusenost s pajenim SMD - nekdy je to docela boj smiling smiley A je to trochu drasticke reseni smiling smiley


3D tiskárna RebeliX
www.reprap4u.cz
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login