Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Nabídka tiskárny, nebo její části

Posted by dan 
dan
Nabídka tiskárny, nebo její části
May 15, 2013 07:12AM
Udělal jsem vlastní konstrukci z většinou snadno dostupných komponentů a některé frézované díly jsem nechal udělat víckrát, takže mohu buď postavit další, nebo její část. Dovolím si tvrdit, že konstrukce je dost pevná, takže při osazení DREMELkou bude frézovat plast či laminát bez problémů, popřípadě využitelná pro přesné vrtání. Přiložené foto je jen pro ilustraci, konstrukce dospěla drobných změn. Základní konstrukce popsána níže, v případě zájmu doplním či zašlu aktuálnější fotky:

- základní konstrukční profily z ALUPA Pardubice (Kombispojka 30x30)
- lineární posuvy z CNC shopu
- 3 krokové motory SX17-0905 (4. je součástí extruderu "K Extruder with J Head")
- elektronika Sanguinololo 1.2 + 4x Pololu A4988
- koncáky z mikrospínačů
- tisková plocha je maximálně 250x300 při použití tisku přímo na hliníkový stůl s kaptonem (delší doba mezi tisky, je nutné nechat schladnout hliníkoký stolek a pak jej znovu nahřát) s podehřevem s topnými odpory (Jakub Šerých)
- max. výška tisku cca 190mm (při použití vižší konstrukce stolku s topnou deskou z tištěného spoje cca 200mm)
- K Extruder with J Head 3/0.4mm
- zdroj 400W (stačil by i 300W)

jediné plastové díly jsou na extruderu (součásti extruder) a gumové nožičky. Zbytek hliník a ocel. Celková váha 12kg smiling smiley Z důvodu opotřebení posuvu Z (nerezová závitová tyč 6mm) jsou ve finální verzi použity kladky s protizávažím, jejichž konstrukce je už tištěná na vlastní tiskárně.

Cena kompletní sestavené a odzkoušené tiskárny ve výše uvedeném provedení je 25000,-
Pokud si někdo koupí extruder či zdroj, elektroniku sám, tak:

bez extruderu - 2500,-
bez zdroje - 1200,-
bez hliníkového vyhřívaného stolku s kaptonem (bez skla) - 500,-
bez zapojení elektriky (a materiálu k tomu potřebného - lano, spirála na kab. svazky) - 300,-
bez - elektronika Sanguinololo 1.2 + 4x Pololu A4988 - 1500,-

mechanicky nesestavenou bych ji neprodával, nemám čas k tomu dělat montážní dokumentaci.

Kompletní odzkoušenou tiskárnu jsem schopen dodat do 14-20dní, protože extruder nemám a minimálně 10 dní půjde s Číny. Zbytek materiálu, který nemám je otázka týdne.

Pokud by byl zájem napište, popřípadě se ptejte. Jsem z Hradce Králové.
Dan

Edited 1 time(s). Last edit at 05/15/2013 08:00AM by dan.
Attachments:
open | download - Dan_RepRap.jpg (566.6 KB)
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
May 15, 2013 12:37PM
Pěkná konstrukce, blahopřeji :-).
dan
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
May 18, 2013 08:34AM
Doopravdy se nenajde někdo, kdo by mě zbavil frezovaných dílů, které tu na to mám? Asi bych i na něčem slevil, další si opravdu pro sebe stavět nebudu zatím nebudu grinning smiley Navrhněte kdyžtak cenu a uvidíme smiling smiley
Dan
Zdravím... konstrukce vypadá dobře, možná bych měl zájem, bylo by možno vidět v akci?... Leoš
dan
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
June 03, 2013 03:16AM
Zdravim, pokud jste z Hradce Kralove ci okoli, tak asi neni problem ji predvest v realu. Jinak video a nejakou fotodokumentaci bych mel stihnout udelat do konce tydne a pak ji zverejnim na webu, hodim sem pak kdyztak link.

Dan

Edited 1 time(s). Last edit at 06/03/2013 04:11PM by dan.
Leeo
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
June 05, 2013 03:53PM
...to foto a video by bylo fajn ... z Hradce nejsem, ale občas tam pracovně jezdím, třeba by se to dalo nějak zkoordinovat...Můžu poprosit o názor ?..Myslíte že je reálné uvažovat o tomto zařízení čistě uživatelsky ?.. tedy ...nejsem programátor ani eletrotechnik, nechci moc bádat, spíš využívat pro drobnou výrobu modelářských a jiných drobností... jak tu pročítám ta fóra tak to jsou samí zapálení nadšenci, vynálezci a průkopníci (klobouk dolů)... ale to já asi nikdy nebudu ... prostě mám představu, že čas od času pro sebe a své kolegy či známé vytisknu nějaký náhradní díl či jiné udělátko... Leoš
dan
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
June 05, 2013 04:07PM
Foto video bude, ale dostanu se asi k tomu az o vikendu.
Tiskarnu ti postavim a seridim. Konstrukce je dostatecne pevna (sestavene to vazi okolo 14kg), takze pri prevozu by to nemelo utrpet zadnou ujmu oproti jinym "tyckoidnim" typum.
Kdyz se rozhodnes pro koupi a privezes si pak PC (nejlepe aspon s Win7 nebo Linux, pro tyto OS je uzivatelsky nejprijatelnejsi soft Repetier host v cestine), tak ti instalaci potrebneho SW udelam a zaroven maly workshop, aby si se s tim naucil, neni to zase takova veda. Jsou jiste rozdily v nastaveni tisku pri pouziti ruznych plastu, barvy atd., nic mene to neni zase takovy problem pochopit a pokud bys i v budoucnu mel problem, tak na telefonu jsem temer stale, takze poradim. Urcite ale nepocitej s formou tisku, ze neco nakreslis a zmacknes cudlik "Tisk", to bouhuzel u tohoto typu relativne levnych tiskaren nejde sad smiley
Dan
Re: Nabídka tiskárny, nebo její části
June 06, 2013 03:48AM
No ja bych uplne formu "jednoduse nakresli" a klikni na tisk uplne nezavrhoval, myslim, ze podobnych reseni jako doodle3d bude jenom pribyvat
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login