Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Průša I3 - byl by zájem?

Posted by jirpil 
Průša I3 - byl by zájem?
June 11, 2013 05:47PM
Zdravím,
budu pro svého známého stavět Průša Iteration3 "aby to moc nestálo". Napadlo mě, že náklady na poštovné při objednávání komponent by se daly ušetřit sdílením, kdybych paralelně kompletoval druhý kus. Našel by se zájemce buď o kompletní set komponent, nebo i sestavenou případně i zkalibrovanou a zajetou tiskárnu? Kdyžtak pošlete PM, dohodli bychom svoje představy.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 02:32AM
Snazim se udelat kompletni stranky venovane 3D tiskarnam, kde bude mimo jine i obchod. Mym cilem je to, aby slo obednat vse z jednoho mista a pokud mozno za rozumnhou cenu. Nektere veci jiz mam (vitaminy, loziska, tistene casti), nektere veci jsou na ceste (pruzne spojky, hotbedy, elektronika, motory) a nektere jsou v reseni (vodou rezany duralovy ram,hotend, hobbed bold...). Zalezi jak na to spechas.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 03:29AM
Pokud jse o čas, představa byla tak 4-6 týdnů.
Pak je důležité, jestli se Tvoje marže setkává s představou "aby to moc nestálo". Kolik je podle Tebe "rozumná cena" za kompletní set?
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 03:38AM
no jestli se nepletu, tak v CR uz jsou minimalne dva prodejci, kteri meli podobnou myslenku jako hodza. Jsem zvedavy, jestli uz jsou dily na reprap dostatecne chtene zbozi, aby se projevil konkurencni boj v lokalni urovnismiling smiley
Na druhou stranu, jestli jsem pochopil spravne, tak ten jeden bude pripravovat workshopy v hradci. Takze pomaly progress tu uz taky mame smiling smiley
dan
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 03:40AM
Dovolim si prispet, se svou podstatne jednodussi konstrukci bez nutnosli rezani nejakeho ramu smiling smiley Profily za par korun narezane na miru z alupa.cz Pevnostne je ta hlavni konstrukce nesmrtelna. Pokud by nekdo mel neduveru k plastovym spojum, tak jsou dostatecne pevne a v pripade potreby se daji nahradit bezne dostupnymi vingly z zelezarstvi smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 06/12/2013 03:41AM by dan.
Attachments:
open | download - tiskarna_lite.jpg (470.3 KB)
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 03:45AM
hodza, Bajn, obecně:
Abych byl konkrétnější: workshop rozhodně nepotřebuju a 20k Kč nepovažuju za "rozumnou cenu".

Edited 1 time(s). Last edit at 06/12/2013 04:22AM by jirpil.
dan
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 04:15AM
Ja jsem v tomto vlakne o workshopu a 20k nic nepsal smiling smiley Workshopy jsou pro lidi, kteri si chteji ulehcit dlouhodobe lezeni po netu a skladani informaci ke stavbe tiskarny a nasledne nechteji stavet tiskarnu nekolik tydnu. Dalsi vyhodou je, ze jim to nekdo pomuze sestavit a ukaze jim, jak se s tim vlastne zachazi. Par tiskaren uz jsem udelal, ale nikdy bych ji cloveku neprodal bez nekolikahodinoveho zaskoleni a seznameni s problematikou vlastniho tisku, tzn. vzdy udelam maly workshop, akorat to ten clovek nemusi skladat sam.
Nepropaguji zde workshop, jen jsem chtel rici, ze pokud je nekdo schopen si dily "namalovat", udela si tiskarnu sam a proto jsem sem dal namet na pevny "RAM" tiskarny za par korun, bez nutnosti opracovani vodnim paprskem atd. Pri trose snahy by se na ten hlinikovy profil dali napasovat i plastove dily z i3.

Otocim tedy tvou otazku. Jaka je pro tebe prijatelna cena tiskarny, treba i3 v dilech jako stavebnice????

Respektive zeptal jsem se blbe, kdyz ji nabizis, za kolik ji tedy nabizis?

Edited 2 time(s). Last edit at 06/12/2013 04:24AM by dan.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 04:30AM
dan:
Já jsem taky na Tvůj příspěvek nereagoval, neb jsem ho ani neviděl.
Cena zřejmě někde v intervalu 10k ... 20k, první iterace půlením dává 15k.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 04:40AM
Ahoj, taky si dodělám stránky, týkající se 3D tisku.Je tam i malý e-shop. Zatím tam vše od železa, plasty, oba typy ložisek.
Řeším levnou, rychlou a hlavně kvalitní výrobu hobbed šroubu a také 3D scanning čehokoliv.
dan
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 04:44AM
jirpil:
V pohode, ja to nemyslel ve zlem smiling smiley
Nic mene se mi i tak 20k za workshop nezda hodne, kdyz sam pises ze prumerna cena postavene tiskarny i3 je cca 15k. Ja samozrjme beru, ze je v tech 15k prace, ktere si vetsi cast clovek na workshopu udela sam, ale na druhou stranu workshopy byvaji 2 denni, a jsou to bezne 10-12h smeny + pronajem prostoru obcerstveni atp. Nechci se hadat, nebo delat rekladmu, jen pisi svuj nazor. Je to kazdeho vec, pohledy jsou ruzne a kazdemu se neda zavdecit.

adera:
vyprdni se na extruder s prevodem 2 ozubenymi koly a udelej to s primym nahonem. Pokud mas soustruh nebo nekdo znamy, staci mit radlovaci kolecko, mosazny sroub, nebo 10 kulatinu a cerv 3x4mm smiling smiley 10 minut prace na soustruhu

Edited 1 time(s). Last edit at 06/12/2013 04:45AM by dan.
dan
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 05:19AM
adera:
jinak vypada to viz. priloha. pokud by si tohle provedeni chtel aplikovat na svou konstrukci, tak mi posli jaka tam mas loziska a roztece vodicich tyci, upravim ti to a poslu stl. uchyceni je pro standardni typy trysek j-nozzle atp.

all:
vseobecne kdo se nechce drzte konstrukci bezne znamych, nejsou vetsinou umyslne dobre zdokumentovane a diky spatne dostupnosti zdrojovych souboru spatne modifikovatelne a zkuste navrhnout neco sveho. nabizim pomoc a podporu pri kresleni dilu za vymenu zkusenosti zdarma.
Attachments:
open | download - extruder.png (122.3 KB)
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 07:08AM
Muj cil je udelat jeden velky portal, na kterem budou kompletni informace v cestine. Hodlam napsat vetsi mnozstvi clanku - od samotne stavby (nejdrive i2, pak i3), pres kalibraci az po volbu tiskoveho materialu a samotny tisk. Soucasti portalu by melo byt forum, wikina, slovnicek, seznam tiskaren v okoli atp. Eshop tam bude spise pro kompletnost.

Vyhodu vidim v tom, ze si kazdy bude moct koupit presne to co potrebuje (treba podle mych clanku na stavbu), ze za vse bude platit jedno postovne, balicek dostane ihned po objednavce a nebude na nej muset cekat tri tydny. Cesky danovy doklad a zaruka budou samozrejmosti. Veci ktere jdou relativne lehce vyrobit navic necham vyrabet u lokalnich dodavatelu, cimz by se mela cena nepatrne snizit. Na eshopu rozhodne nehodlam zbohatnout, ale take narovinu rikam, ze nebudu delat charitu.
dan
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 07:18AM
hodza:
to ti docela fandim, mel jsem podobny zmer, ale na to "napsat vetsi mnozstvi clanku - od samotne stavby (nejdrive i2, pak i3), pres kalibraci az po volbu tiskoveho materialu a samotny tisk" mi fakt nezyva cas sad smiley jsem zvedav, jak se s tim poperes, ale fandim.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 07:31AM
jirpil: nepochopili jsme se, ten workshop jsem nedoporucoval tobe winking smiley
Kazdopadne jakemukoli pokusu vytvoril dobry portal fandim, ale podobnych aktivit uz byla spousta a tak jsem trosku skepticky smiling smiley
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 08:00AM
Bajn: já jsem jen reagoval na to, že koupit kompletní set bez workshopu za rozumný peníz v ČR (podle mě) zatím nejde. Stejně jaky Ty bych uvítal neviditelnou ruku trhu..., ale skeptik jsem asi od narození. smiling smiley
Hodzovi držím palce.
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 08:09AM
Držím palce.. pro jednoho člověka, který ještě chodí do školy/práce je to nadlidský úkol..
Re: Průša I3 - byl by zájem?
June 12, 2013 08:19AM
jirpil: No i u nas se daji koupit kompletni sety. Napr jak jsem nakupoval ja:
Vitaminy, sroubky apod. diky tomu, ze slo o rostock, tak ferona
v podstate cela elektronika jeden cesky prodejce (samozrejme preprodani veci z ebay apod. za lehce vyssi ceny, ale s tim, ze to bylo hned)
plasty, hotend, PLA a ABS dalsi cesky preprodejce.
Nejake drobnosti v gme a zelezarstvi.
Tzn zadne zahranici a behem 14dnu jsem mel vse doma.

Nemluve o tom, ze pokud clovek objedna z evropy, tak to je vetsinou stejne rychle jako z lokalnich eshopu.

Pokud je ale mym cilem pouze CR/SR trh, tak se dle meho nevyplati delat kompletni sety, protoze jednak zakazniku je malo a jednak jsou dost individualni poptavky.

Verim tomu, ze kdo udela balicky napr. jako:
"kompletni elektronika" obsahujici motory, mikropocitac, steppery, endstopy, kabelaz apod.

"kompletni plasty na ..."

"kompletni vitaminy na ..."

"extruder"

"hotend"

tak to je podle me idealni maximalni balicek.

Pripadne mozna komplet sada na I3, o kterou je vcelku zajem, ale to dle meho maximalne jen tahle.

Edited 1 time(s). Last edit at 06/12/2013 08:20AM by Bajn.
Ahoj

zajem by byl posli me co mas a za kolik a ev. kdy to budes mit. Muzem se dohodnout i na stavbe, nicmene bych se to potreboval naucit. Slibil jsem ze pro znameho tiskarnu postavim.
tomas
Re: Průša I3 - byl by zájem? - byl
June 18, 2013 12:36PM
tomas74:
Protože celkem nebyla odezva, nápad jsme zavrhli. Pokud by se stavba realizovala, doporučuji kamarádovi koupit tenhle kit: www.3dprinters-shop.com
Zdary Jirpil, chtěl bych se kontaktovat ohledně toho holportu s Průša Iteration3!!! Napiš na email : alf.828@email.cz rádi do toho půjdeme taky!
Děkuji Janda
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login