Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Problem s motorem

Posted by yety 
Problem s motorem
October 24, 2015 02:01PM
Mám následující problém:

Vytisknu jeden výrobek delka tisku cca 1,5h vše naprosto v pořádku
poté dám tisknou podruhé úplně to samé (parametry a vše je uplne totožné) a motor mi začne přeskakovat vytisknu třeba 3 vrstvy a přeskočí mi o 3mm někde jinde a přitom vydá hlasitý zvuk ( straty kroku ).
Proud motorem mám o dost vyšší něž by asi měl být (na pololu 1,3V) jenže když uberu (na hodnotu cca 0,8V) dějou se katastrofální věci přeskakuje to o dost častěji i při prvním tisku.
Pololu se hřejou , ale není to nic extrémního na chladiči udržím ruku ,motory jsou vlažné (mam Microcon SX17-1005VLQEF)

Ladil jsem akcelerace snížil jsem je z 3000 až na 600 bez viditelného výsletku , snížižení rychlosti tisku také nemá vliv.
Když zkouším hýbat osou ručně (při vypnutém motoru) není tam žádný zvýšený odpor.

Napadá někoho něco? Nesetkal se s tím někdo?
Možná špatná pololu? Rušení motoru něčím?

Problém je že to nedokážu sám vyvolat , můžu lítat 150mm/s a nic , akcelerace 3000 a nic , prostě se to vyskytne jen jednou za čas.
Re: Problem s motorem
October 31, 2015 08:33AM
A co vinutí motoru? Pokud máš motory od microconu (8 vývodů) a přehodil bys konce jednoho vinutí, mohlo by to teoreticky dělat psí kusy. Mě se tohle dělo taky, nakonec to byla mechanická závada, jenže u mě šlo špatně hýbat s osou. Pracuju jako elektrikář v jedné nejmenované firmě a ze zkušeností vím, že když je to takováhle sporadická chyba a není to mechanická závada, bývá někde jen špatný kontakt, ale najít ho grinning smiley
Zkusil bych to omrknout a potom přehodit konektory k motorům mezi osou X a Y jestli to je motorem nebo driverem. Když se nic nezmění, tak možná někde špatný kontakt.

Edited 2 time(s). Last edit at 10/31/2015 08:39AM by Bery.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login