Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Stepper Motors (Z) move about 1 rotation and make a vibrating sound.

Posted by JustLooking 
Stepper Motors (Z) move about 1 rotation and make a vibrating sound.
July 18, 2018 10:12AM
I am using the "RepRap Guru prusa i3 V1"
Clicking anything that has activates the Z motors makes this sound.
I already checked the rod that the stepper motors goes into to see if it's getting stuck, but it isn't that.
The problem started while I was still attempting to test out the extruder to see if it worked.

I'm still unsure if its a hardware or software problem, or both.
I'll drop my marlin config here if it's needed.
Re: Stepper Motors (Z) move about 1 rotation and make a vibrating sound.
July 18, 2018 10:37AM
lower you max z feed rate in firmware

ie

/**
* Default Max Feed Rate (mm/s)
* Override with M203
* X, Y, Z, E0 [, E1[, E2[, E3[, E4]]]]
*/
#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE { 300, 300, 5, 25 }

make it

#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE { 300, 300, 3, 25 }
Re: Stepper Motors (Z) move about 1 rotation and make a vibrating sound.
July 18, 2018 10:43AM
Do you know what the Stepper current is.

Sounds like the stepper motor needs more current, below is a sample video of how to adjust he current.

[www.youtube.com]

If you still having problems after watching the video, then Post.


Electronics Technician / Computer Programmer
Re: Stepper Motors (Z) move about 1 rotation and make a vibrating sound.
July 18, 2018 11:09AM
Ok, thanks.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login