Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Problém s heat bedem - zkrat na MK2a ?

Posted by elda3 
Problém s heat bedem - zkrat na MK2a ?
August 30, 2013 10:42AM
Dobrý den, mám problém se svou vyhřívanou podložkou MK2a, koupil jsem ji z Číny takže je to možná kopie a pak bych se ani nedivil že mám teď tenhle problém. Když připojím k MK2a přímo zdroj od PC 350W 12V 18A nebo přes elektroniku Sanguinololu a spustím v Pronterface HeatBed (na jakoukoliv teplotu) tak se vypne zdroj a asi 5 minut nejde zapnout, je to asi ochrana proti zkratu. Zkusil jsem proto proměřit kablíky a pak i samotnou MK2a, kabely jsou OK ale MK2a je asi ve zkratu, nenaměřím žádný odpor. Prohlédl jsem celou desku z vrchu (tam je tištěný spoj) ale nic jsem nenašel tak jsem se podíval i dole a je tam také tištěný spoj a to skoro přes celou spodní část (je to oboustraný PCB ), kromě kolem děr pro šroubky a kolem děr pro led a rezistor. Všiml jsem si ale že kolem děr pro napájecí kablíky není odleptané nic a tak si myslím že se tam napětí 12V dotýká té velké spodní vrstvy PCB a tím se zkratuje. Prosím někoho kdo má tuto MK2a a zkušenost s ní i další dobré lidi o rady.

Přikládám odkazy na foto o problému:
[elda3.rajce.idnes.cz]
[elda3.rajce.idnes.cz]
[elda3.rajce.idnes.cz]

Edited 2 time(s). Last edit at 08/30/2013 11:18AM by elda3.
Re: Problém s heat bedem - zkrat na MK2a ?
August 30, 2013 11:00AM
Přesně to jsem řešil taky, a vyřešil jsem to tak, že jsem vzal dremel a vygravíroval okolo jednoho pólu ze spod "ohrádku", abych ho oddělil od zbytku.
dan
Re: Problém s heat bedem - zkrat na MK2a ?
August 30, 2013 04:51PM
Ano, vetsina techto HotBedu ma prokovene otvory pro vodice az na tu spodni vrstvu, takze nejjednoduzsi reseni je protahnout ty otvory vrtakem, zbavit je prokovu a vodice priletovat z vrchu hotbedu.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Problém s heat bedem - zkrat na MK2a ?
August 31, 2013 10:20AM
Tak je to opravdu tak, vybrousil jsem tu ohrádku na PCB kolem přívodu pro + vodič a už to jede supr. Takže resume zní prostě, co by jste chtěli od Číňanů že jo. Jinak Všem co mi sem písli díkec.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login