Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Rozhozené jednotlivé vrstvy

Posted by svejk 
Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 02, 2013 05:23AM
Nevím čím to je ve slic3ru generuju Gcode a do tiskárny cpu přes Pronterface. Stává se mi že jsou jednotlivé Z vrstvy mezisebou posunuté o několik mm většinou v ose x. Zkoušel jsem Slic3r 9.9 a 9.10b. Je to pokaždé pokaždé podobné. Nevím při čem k tomu ustřelení dojde. Má někdo podobnou zkušenost?
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 02, 2013 05:40AM
otazka je, jestli to je HW nebo SW chyba.
Zkus udelat jekay jednoduchy objekt, vygeneruj G-code, mel by mit vice mene az na zetkovou souradnici stejne bloky/souradnice kodu. Pokud to pak vytiskne posunute, tak to muze byt spatnym HW, potazmo spis spatnym nastavenim ve firmwaru (napr nastavena spatny pocet zubu na pulleys, tim padem pocita spatne velikost atd.)
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 02, 2013 06:02AM
Jestli uskočí celá vrstva ale její rozměry x a y jsou v pořádku, zvětšil bych proud do motoru. Vypadá to, že ztrácí krok.
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 02, 2013 07:11AM
Pozor taky na mrtvé chody - povolené řemeny, šišaté řemenice (v případě těch tištěných). Na tohle je dobrý test, že zkušební objekt vytiskneš jednou normálně a jednou otočený o 90° (čímž prohodíš osy X a Y), případně takto otočené objekty vytiskneš najednou. Stále posunuté pouze v jedné ose? Pak je problém právě v ní.
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 02, 2013 07:12AM
Tak jsem to vypozoroval, ztrácelo mi to kroky při přejezdu na ose x. Zmenšil jsem tedy rychlost a přidal proud do motoru :-D. Díky
Kio
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 04, 2013 09:57AM
Měl jsem podobný problém, nicméně záhadně sám od sebe vymizel ve chvíli, kdy jsem opustil slicer a začal používat kisslicer.
dan
Re: Rozhozené jednotlivé vrstvy
September 04, 2013 12:18PM
Může to mít několik příčin. Z vlastní zkušenosti:
1. Prontface běžící na slabším PC. Stejný G-Cod poslany z jineho PC s Pronterface prošel bez problému. Nevím proč, ale stalo se mi to několikrát. Proto Pronterface už nepoužívám.
2. Moc napnuté řemeny
3. Vysoko nastavené akcelerace
4. Bod 3. se dá pořešit přiměřeným zvednutím proudu na motorech (jen na těch, které to dělají)
5. Pokud je proud moc vysoký a stestiky nejsou chlazené, tak se začnou díky ochraně proti přehřátí stepstyky s A4988 vypínat - vynechávat


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login