Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Špatný motor?

Posted by jeninicicek 
Špatný motor?
April 21, 2015 12:39PM
Dělal jsem nějaké úpravy na tiskárně, no a po znovazapojení se mi nechce pohnout motor na ose y, driver a jinak vše funguje(zkoušel jsem různě prohazovat), jen motor se chová podobně jak kdyby měl málo proudu, nebo neměl sílu se točit(a přidání proudu nic neřeší). Když mu pomáhám rukou tak ztuha, ale jede(vše naprázdno). Má někdo tip, co by mu mohlo bejt? Nebo je prostě na vyhození? (je to klasika microcon cca rok a půl starej -má smysl poslat na reklamaci-nebo nejspíš nějaká moje bota a je odpálenej?-nerad bych jen vyhodil za poštovný...).
Re: Špatný motor?
April 21, 2015 03:30PM
Zkoušel jsi ho zapojit i na jinou osu, nebo jsi jen zkoušel jiný drivery?
Re: Špatný motor?
April 21, 2015 05:31PM
Zkoušel jsem ho úplně mimo tiskárnu na jiným driveru...
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 03:39AM
Ahoj.

Mám doma podobný motor. Když mu dám v testu jet třeba 100mm/s tak jede v poho. Na míň jak 50mm/s jen cuká a pokud se náhodou rozjede tak 2x na jednu stranu a potřetí na opačnou - a to nepravidelně.

Zkrátím to - nevyřešil jsem to - je v šuplíku a použil jsem jiný.


Michal
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 04:11AM
Zkusils ho aspoň základně změřit ohmmetrem?
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 05:06AM
a kabelaz je v poradku?


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 09:27AM
Kabeláž je v pořádku, ohmmetr bohužel doma nemám... Má někdo tip jak prozkoušet cívky bez něj(něco ve stylu zkoušečky)?

Spíš bych chtěl zjistit co se mu stalo, abych se tomu do budoucna vyhnul(pokud to tedy byla nějaká chyba na mé straně) grinning smiley
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 02:33PM
Stačí keď si zistíš ako sú káble spárované. Potom si pretoč motor rukou. Mal by ísť relatívne ľahko. Potom skratni prvý pár a skús pretočiť motor. Mal by ísť podstatne ťažšie. To isté zopakuj aj s druhým párom. Malo by sa to chovať rovnako ako pri skratnutí prvého páru.
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 03:28PM
Tak jsem zkoušel, motor jde na prázdno protočit o dost hůře než ostatní, při zapojení drží na místě(nejde protočit tak zlehka, tedy taky správné chování). Při skratu páru to o něco tíž než navolno jde... Když tak přemýšlím, je nějaká možnost, že by se uvnitř pohla osa nebo něco a dřelo to někde?
Re: Špatný motor?
April 22, 2015 03:55PM
To môže byť medzizávitový skrat. Pokiaľ tam samozrejme nieje nejaká mechanická závada. Os sa moc nemá ako pohnúť. To skôr nejaká špóna, alebo pridreté (nekvalitné) ložisko. Ale viac sa prikláňam ku tomu medzizávitovému skratu. Šak to skús rozobrať. Sú to len 4 šróby - jednoduchá demontáž.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login