Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Nefunkční tisk z SD karty

Posted by Hor_cz 
Nefunkční tisk z SD karty
November 14, 2015 05:14PM
Dobrý den,
už nějakou dobu se trápím s tiskem z SD karty. Tisk probíhá tak, že zhruba půl první vrstvy se tiskne dobře, ale poté se tiskárna začne chovat docela zvláštně - razantně se mění rychlost tisku, dále osy x a y někdy odjedou na endstop, pak se vrátí a tisknou dále a nakonec (někdy kolem konce 1. vrstvy až té třetí) se pohyb zastaví úplně. Tisk přes USB funguje zcela v pořádku. Jedná se o modul 12864, tiskárna je Prusa i2, jedu na Marlinovi (kde tisk z karty povolený mám). Zkousel jsem různé SD karty, různe slicery a i celý modul vcetne kabelů jsem odstínil. Než si objednám nový modul, tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo nemá nějakou radu.
Díky,
H.
Re: Nefunkční tisk z SD karty
November 16, 2015 11:24AM
Ahoj, mě se to dělo také. Vyměnil jsem SD kartu a slicoval jsem na jiném PC. Původně na starším NB a ten to prostě z nějakého důvodu nezvládal a tisk z SD byl nepředvídatelný.
Re: Nefunkční tisk z SD karty
November 18, 2015 12:28PM
Mi taky dobre nefungovala SD karta ve Smartu, problem byl v nekvalitne zarezanych konektorech, po prerezani bylo vse ok.
Re: Nefunkční tisk z SD karty
January 26, 2016 02:30PM
Mě se 2x stalo, že posledních asi 30 řádků gkodu byly totální nesmysly a tiskárna se úplně zbláznila. Tak jsem ji vyměnil a pohoda.
Re: Nefunkční tisk z SD karty
January 26, 2016 06:16PM
v dobe, kdy sem marlin jeste bezne pouzival, se mi podivne choval pri tisku z SD pokud nazev souboru nebyl ve formatu 8.3 ( osm znaku jmeno a tri pripona ).
pokud sem toto pravidlo nedodrzel (nejlepe nazev aby byl treba ramek.g) tak se choval tisk dost podivne. vetsinou ani prvni vrstva nedojela.
nekdy se zaclo jen nahrejvani a pak nic (ani reakce na potvrzeni encoderu), jindy se v casti prvni vrstve proste zastavilo vse krom ohrevu, takze sem si hral krasne plast v hotendu...
ale to je tak uz osum mesicu zpet...

zkontroloval bych kabelaz, mozna vymenil kabliky.
tusim ze marlin mel moznost zapnout nebo vypnout volbu pro obejiti problemu s pristupem na SD - zkusil bych se na to podivat.

pro overeni funkcosti SD bych zkusil i repetier firmware a zkusil tisk z nej. jen pri nahravani souboru ukladajte radsi gcode v repetierhost jako binarni file pro tisk z SD (repetier, narozdil od marlinu, preferuje binarni format souboru i prenosu - a v celku je mu i jedno, jakej nazev souboru ma, tedy rozhodne vic nez 8.3 format) pripadne nahravat gcode primo do tiskarny z repetierhostu.

staci nastavit rep. firmware stejne jak marlin.

pokud pujde SD dobre v repetieru, nebude problem s elektronikou.


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: Nefunkční tisk z SD karty
February 02, 2016 10:21AM
Já u Marlina narazil pouze na problém s diakritikou. Při použití jakékoliv čárky, háčku ve jménu souboru se tisk pro jistotu vůbec nespustí při stisku encoderu.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login