Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Motor phase disconnected?

Posted by siblues 
Motor phase disconnected?
May 19, 2019 10:12PM
I just finished rewiring my machine and it has been printing fine for a day or two and it started displaying this message.I also rewired the motor and it is still doing it with the new wiring harness and every drive is doing it except the extruder.I even tried changing the firmware to a rc release and upping the current to the motors with no luck

Warning: motor phase A may be disconnected reported by driver(s) 1

This is my config file

; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.21)
; executed by the firmware on start-up
;
; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Mon Nov 05 2018 12:42:23 GMT-0500 (Eastern Standard Time)

; General preferences
G90 ; Send absolute coordinates...
M83 ; ...but relative extruder moves

; Network
; Set machine name
; Set password
M552 S1 ; Enable network
;*** Access point is configured manually via M587
M586 P0 S1 ; Enable HTTP
M586 P1 S0 ; Disable FTP
M586 P2 S0 ; Disable Telnet

; Drives
M569 P0 S0 ; Drive 0 goes forwards reversed
M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
M569 P2 S0 ; Drive 2 goes forwards reversed
M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
M350 X16 Y16 Z16 E16 I1 ; Configure microstepping with interpolation
M92 X80 Y80 Z400 E415 ; Set steps per mm
M566 X900 Y900 Z12 E1200 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
M203 X6000 Y6000 Z180 E1200 ; Set maximum speeds (mm/min)
M201 X500 Y250 Z250 E2500 ; Set accelerations (mm/s^2)
M906 X1200 Y1200 Z1200 E1200 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
M84 S30 ; Set idle timeout

; Axis Limits
M208 X-25 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
M208 X220 Y320 Z200 S0 ; Set axis maxima

; Endstops
M574 Y1 S0 ; Set active low endstops
M574 X1 S1 ; Set active high endstops
M574 Z1 S2 ; Use zprobe for zmin

; Z-Probe
M307 H3 A-1 C-1 D-1 ; Disable heater on PWM channel for BLTouch
M558 P9 H3 F200 T6000 ; Set Z probe type to bltouch and the dive height + speeds
G31 P25 X24 Y0 Z3.385 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
M557 X25:200 Y30:300 S40 ; Define mesh grid

; Heaters
M307 H0 B0 S1.00 ; Disable bang-bang mode for the bed heater and set PWM limit
M305 P0 T100000 B3950 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 0
M143 H0 S110 ; Set temperature limit for heater 0 to 120C
M305 P1 T100000 B4725 C7.06e-8 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1
M143 H1 S290 ; Set temperature limit for heater 1 to 290C

; Fans
M106 P0 S0.3 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
M106 P1 S1 I0 F500 H0:1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
M106 P2 S1 I0 F500 H0:1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

; Tools
M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

M501 ; Override

; Automatic saving after power loss is not enabled

; Custom settings are not configured

This is the software information

Firmware Name: RepRapFirmware for Duet 2 WiFi/Ethernet
Firmware Electronics: Duet WiFi 1.02 or later
Firmware Version: 2.03beta2 (2019-02-16b1)
WiFi Server Version: 1.22
Web Interface Version: 1.22.5
Re: Motor phase disconnected?
May 20, 2019 11:33AM
Try firmware 2.02RC2 instead of 2.03beta2.



Large delta printer [miscsolutions.wordpress.com], Robotdigg SCARA printer, Crane Quad and Ormerod

Disclosure: I design Duet electronics and work on RepRapFirmware, [duet3d.com].
Re: Motor phase disconnected?
May 20, 2019 09:49PM
I am using this version now with the same results

2.02RC2(RTOS) (2018-09-07b2)
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login